Europese Evenementen

Agora en de European Planning Meeting

De Agora en European Planning Meeting zijn AEGEE's grootste evenementen. De Agora is de algemene vergadering van de vereniging, die twee keer per jaar wordt gehouden, in de lente en in de herfst, waarbij 700-1000 studenten voor vijf dagen bij elkaar komen. Het is een van de meest belangrijke evenementen van AEGEE. Los van de plaats zijn waar het bestuur van de organisatie, het Comité Directeur (CD) wordt gekozen elke lente, is het ook een levensveranderende evaring voor de deelnemers, de jonge Europeanen die in één plaats samenkomen om te toekomst van de organisatie te bouwen. De belangrijkste discussies en keuzes zijn tijdens de plenaire vergaderingen. De deelnemers van de Agora kunnen ook meedoen aan workshops, prytania (om veranderingen aan de statuten van de vereniging te bespreken), vooruitgangsvergaderingen over actuele projecten en andere programmas.

Bij de European Planning Meeting (EPM) komen ongeveer 300 ervaren AEGEE leden samen om de Action Agenda voor het aanstaande jaar op te stellen. Naast het werken aan de voorbereiding van AEGEE's Action Agenda, doen deelnemers mee aan workshops, paneldiscussies en rondetafelgesprekken gerelateerd aan het algemene onderwerp dat eerder gekozen is voor het evenement.

Summer Universities

Summer Universities zijn evenementen die georganiseerd worden tijdens de zomervakantie. Ze hebben, in tegenstelling tot de naam, niets te maken met universiteiten. Het is een leuk moment om nieuwe mensen te ontmoeten, te genieten van de zomer en tegelijkertijd wat nieuwe vaardigheden te leren. Voor meer informatie ga je naar deze pagina.

New Year Events

Een New Year Event is een evenement dat elk jaar wordt wordt georganiseerd door verschillende AEGEE locals waar elk AEGEE lid zich voor kan aanmelden. Het evenement is tijdens nieuwjaarsavond en je kunt bij deze evenementen de aftelling tot nieuwjaar in een ander land vieren. De New Year Events kunnen in heel Europa zijn, van de Russische kou tot de prettige temperaturen van de Spaanse stranden.

Network Meetings

Een Network Meeting is een evenement georganiseerd door een lid van de Network Commission van AEGEE-Europe in samenwerking met een AEGEE local. Het evenement bestaat uit discussies en training-sessies over verschillende onderwerpen gerelateerd aan het werken van AEGEE en onderwerpen die passen binnen de interessen van jonge Europeanen. Elk AEGEE lid kan meedoen aan één van de tot wel elf Network Meetings die elke zes maanden worden georganiseerd verspreid over heel Europa. Een Network Meeting is dé plaats waar nieuwe AEGEE leden kunnen leren over jongerenwerk van ervaren AEGEE leden. Het is ook de ideale plek voor AEGEE leden gemeenschappelijke problemen te bespreken en samenwerkingen aan te gaan voor toekomstige evenementen. Het is ook een geweldige kans om samen te komen met oudere leden van de vereniging. Het programma van de Network Meeting is samengesteld door een van de Network Commissioners van AEGEE-Europe. Tijdens een Network Meeting worden verschillende soorten activiteiten gehouden, zoals: workshops over onder andere projectmanagement, public relations, fondsenwerving, presentatie-technieken Ngo's, de Europese laag van AEGEE en het maken van films. Verder kunnen er presentaties over afgelopen en toekomstige projecten binnen het netwerk zijn en als laatste discussies over actuele problemen die jongeren aan gaan, zoals werkeloosheid onder jongeren, de mobiliteit van studenten en hogere- en informele educatie.

 

nl_NLNL