AEGEE-Eindhoven

Dé Europese Studentenvereniging

Ontdek Europa

Wat is AEGEE-Eindhoven?

AEGEE-Eindhoven is dé Europese studentenvereniging van Eindhoven. We staan open voor studenten van allerlei opleidingen en nationaliteiten. Als een vereniging organiseren we talloze feestjes, borrels en andere activiteiten. Maar sinds we een Europese vereniging zijn, organiseren we ook activiteiten en reisjes door heel Europa, het hele jaar door! Op deze manier maak je niet alleen vrienden in Eindhoven, maar krijg je een heel netwerk aan vrienden door heel Europa!

Aankomende activiteiten

We travel.

Als een van de grootste studentenverenigingen in Europa, biedt AEGEE mensen de mogelijkheid om verenigingen in meer dan 160 steden verspreid over het hele continent te bezoeken. We reizen vaak naar andere locals waar de hun leden ons rondleiden. Zo krijg je de ervaring vanuit een studentenperspectief.

Budapest_exchange-3321
AEGEE_Limbopad-32

We discover.

Er zijn vele mooie plaatsen in Europa met geweldige gastvrijheid. Met AEGEE zetten we alles op alles om een echt unieke ervaring neer te zetten in elke plaats waar we heen gaan. Van het proberen van traditioneel eten tot jezelf helemaal inleven in de lokale cultuur! AEGEE doet het allemaal.

We socialize.

Binnen onze vereniging organiseren we een hoop verschillende activiteiten. Deze verschillende van borrels tot workshops tot relaxte schildersessies.

DSC_0253

Word deel van een Europees Netwerk

AEGEE is een van de grootste Europese interdisciplinaire studentenorganisaties, strevend naar een democratisch, divers en grenzeloos Europa. Als een non-overheids, politiek onafhankelijke non-profit organisatie staat AEGEE open voor studenten en jongeren van allerlei soorten faculteiten en vakgebieden. Sinds oprichting in 1985 in Parijs is AEGEE uitgegroeid tot een netwerk van 13.000 AEGEEans, aanwezig in ongeveer 160 steden in 40 landen door heel Europa. Met onze activiteiten geven we kracht aan studenten en jongeren in Europa om een actieve rol in de samenleving te nemen. We creëren ruimtes voor dialoog en leermogelijkheden en vertegenwoordigen deze richting besluitenmakers. AEGEE versterkt wederzijds begrip onder jonge Europeanen en brengt Europa dichterbij jongeren.

Verhalen van onze leden

Hallo, allemaal! Mijn naam is Geri, en ik ben een informatica student aan de TU/e. Ik heb besloten om lid te worden van AEGEE-Eindhoven vanwege de memorabele After Intro activiteiten. Enkele daarvan waren een barbecue met de andere leden, een meergangen Europees diner, en een Europese avond waar verschillende landen werden gepresenteerd met traditionele hapjes en drankjes. Ook heb ik veel plezier gehad tijdens de exchange naar Brussel in het begin van mijn eerste jaar. Dit was het moment waarop ik de andere leden leerde kennen, en ik genoot echt van hun gezelschap, aangezien ze vriendelijk, ruimdenkend en grappig waren. Ik werd zelfs lid van de Introcommissie die verantwoordelijk is voor de vertegenwoordiging van AEGEE-Eindhoven tijdens de TU/e Introweek. Op deze manier kan ik mijn passie over onze vereniging laten zien aan de nieuwe studenten. Als je op zoek bent naar contacten met geweldige mensen, dan ben je bij AEGEE-Eindhoven op de juiste plek!

Geri

Hey iedereen! Ik ben Denis en ik ben student Informatica aan de TU/e. Ik werd lid van AEGEE aan het begin van mijn master, afgelopen september. Het was de eerste week van het academisch jaar en ik stuitte op een Facebook evenement georganiseerd door AEGEE. Hoewel ik toen nog niets van AEGEE wist, besloot ik me in te schrijven voor een activiteit.
Ik was onder de indruk van hoe vriendelijk iedereen die ik sprak was, zodat ik dat evenement afsloot met het invullen van het inschrijfformulier.
Ik weet dat de AEGEE-evenementen beperkt waren vanwege de pandemie dit afgelopen jaar (ik wacht nog steeds op een evenement in het buitenland), maar toch was het de moeite waard om lid te zijn!
If you're thinking of joining AEGEE-Eindhoven, then stop thinking and just become a member!
Hoop je te zien bij onze volgende activiteit!

Denis

Hoi iedereen! Mijn naam is Geert en ik heb net mijn tweede jaar Applied Physics hier bij de TU/e afgerond. Vorig jaar ben ik lid van AEGEE-Eindhoven geworden en het was een van mijn beste keuzes ooit!
Het is een geweldige manier om vrienden te maken die uit allerlei plaatsen komen. Ik heb dit jaar geweldige mensen ontmoet! Veel ervan tijdens de vele activiteiten die we hier in Eindhoven elke woensdag hebben, maar ook tijdens activiteiten met andere locals. Van Halloween vieren met AEGEE-Nijmegen tot als prinses Peach verkleden voor een mario-themafeestje met AEGEE-Groningen!
Maar het meest unieke aan AEGEE is dat je ook mensen uit heel Europa zult ontmoeten. Alleen dit jaar al ben ik op exchanges geweest naar AEGEE-Brussel, Warschau en de Canarische Eilanden. Het is een geweldige manier om je horizon te verbreden en als ik ooit in het buitenland ga studeren, weet ik dat ik al een netwerk heb bij die universiteit!

Geert

Fotogallerij

contact_kristie

Heb je vragen?

Heb je vragen of twijfels over lidmaatschap bij AEGEE-Eindhoven die je direct aan ons wilt stellen?

Stuur Kristie een berichtje op WhatsApp met de knop hieronder. Ze reageert zo snel mogelijk!

nl_NLNL